Боровец

Боровец лежи на северните падини на планината Рила на надморска височина од 1350 метри и има одлична локација, земајќи го предвид фактот што е во непосредна близина на највисокиот планински врв на Балканот, Мусала (2925м) и на само 72 км одалеченост од Софија. Падините околу Боровец се покриени со снежна покривка од преку 1,5 метар во периодот од Ноември до Мај, по што се приметува дека овде зимската сезона трае повеќе од пололвина година. Со околу 40 км ски патеки модерно опремени со сета потребна ски инфраструктура, Боровец претставува одлично место за одмор и забава.

Хотел Рила 4****

Хотел " Festa Winter Palace " 5*****

Хотел " Festa Chamkoria " 4****

Хотел " Flora " 4****

Хотел Bor 3***

Хотел " Iglika Palace " 4****

Хотел "Yanakiev" 4*

Хотел Yastrebets Wellness & Spa Hotel * * * *

Хотел "Алпин" 4*

Flora Residence Aprathotel

Хотел Radina's Way 4*

Боровец Гарденс 3*

Holiday Village Yagoda&Malina

Хотел Самоков 4****

Цени на ски услуги во Боровец