mksqhrendeelrusr

Острошки Манастир
4.0/5 rating (2 votes)

ОСТРОШКИ МАНАСТИР


Манастирот на Острог е манастир на Српската православна црква сместена речиси вертикално, високо во големата карпа на Острошка Греда во Црна Гора. Манастирот е посветен на Свети Василиј Острог, кој е погребан тука. Според приказните од верниците, со молење многумина се излекувани и им се намалени тешкотиите во нивните животи. Манастирот има прекрасен поглед кон рамнината. Воедно, манастирот Острог е најпопуларно место за аџилак во Црна Гора.

1 ДЕН (07.09.2018): ОХРИД – БУДВА

Состанок на групата пред бензиска пумпа Лукоил во 23:40 часот. Поаѓање за Црна Гора во 23:50 часот преку Струга и граничен премин Ќафасан. Ноќно и денско патување со попатни паузи и царински формалности.

2 ДЕН (08.09.2018): БУДВА – ОСТРОГ

Пристигнување во Будва во утринските часови, пауза за кафе и слободни активности. Поаѓање за Острог во попладневните часови. При пристигнување во Острог слободно време за разглед на манастирот. Ноќевање.

3 ДЕН (09.09.2018): ОСТРОГ- ДРАЧ – ОХРИД

Во утринските часови напуштање на манастирот и заминување за Драч. Слободно време за разглед и индивидуални прошетки. Состанок на групата во попладневните часови и поаѓање за Охрид. Пристигнување во ноќните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:  1500.00 мкд. 

Цената на аранжманот вклучува:

  • Автобуски превоз на горенаведената релација
  • Oрганизација, водство и реализација на аранжманот

Цената на аранжманот не вклучува:

  • Влезници за индвидуални посети или активности
  • Патничкото осигурување

 

 

117

Leave a comment

You are commenting as guest.