mksqhrendeelrusr

Планини - Hiking & Villages tours

Брајчино и Курбиново

Брајчино и Курбиново

целодневна тура

Посета на најпознатото и наjпосетувано еко-село во Македонија - Брајчино, кое се наоѓа на падините на планината Баба, во Преспанскиот регион. Посета и на црквата Св. Ѓорѓија во село Курбиново во кое се наоѓа едно од најдобрите достигнувања на византиското сликарство.

Вевчани

Вевчани

полудневна тура

Едно од најпознатите и најразвиени туристички села во Македонија, селото Вевчани, за кое неговите жители со гордост кажуваат дека е поградско и од некои градови во Македонија. Познато по Вевчанските извори и карневалот, љубовта на Вевчанци кон своето село, архитектурата...

Планинарење Галичица - Охрид

Планинарење Галичица - Охрид

полудневна тура

Галичица е планина лоцирана помеѓу Охридско и Преспанско езеро. Заради особените природни убавини и карактеристичниот растителен и животински еден поголем дел од неа, во 1958 година е прогласен за национален парк.

Планини и долини - Македонија

Планини и долини - Македонија

9 дена/8ноќи тура

Многуте планини во Македонија ја прават идеална дестинација за планински туризам.
Различните услови, различната флора и фауна на секоја планина преставува предизвик и задоволство за себе... Откријте ги планините во Македонија.