mksqhrendeelrusr

Балкан - Balkan tours

Албанија - Елбасан, Тирана, Драч

Албанија - Елбасан, Тирана, Драч

целодневна тура

Доживејте је Албанија со сите нејзини контрасти, убавини и негативности... Космополитската Тирана наспроти планинските села, малечките пазари со свежи производи наспроти екстравагантите ресторани, супер брзите мерцедеси наспроти запрежните коли, долгите песочни плажи наспроти високите планини...

Византиска Балканска Тура

Византиска Балканска Тура

10 дена/9ноќи тура

Византиската империја е една од империите кои трајно оставиле белег врз историјата на човештвото. Средбата на две различни култури Грчко-римската и Оренталната ја раѓа Византиската империја а од тој спој и Христијанството. Со оваа тура ќе имате можност да ги видите најзначајните градови и културни достигнувања на Византија.

Класична Грција

Класична Грција

8 дена/7ноќи тура

Грција – лулката на западната цивилизација и ден денес сеуште го буди љубопитството на многубројните посетители. Животот на големите освојувачи, филозофи, поети и мноштвото Богови и Божици од грчкиот пантенон се доволна причина да учествувате во оваа спектакуларна тура назад во минатото...

Косово и Македонија

Косово и Македонија

6 дена/5ноќи тура

Посета на најзначајните споменици во Косово и Македонија. Динамичното и енергично Косово и неговите најзначајни споменици од сите култури кои опстојувале на тие простори. Посетата на Охрид, Битола, Скопје ќе ви доловат различни аспекти од културата на Македонија и нејзините природни убавини...

Србија

Србија

8 дена/7ноќи тура

Србија се наоѓа во центарот на Балканот и е крстосница на различни култури од Европа и Азија. Нејзиниот главен град Белград е динамичен и секогаш раздвижен. Тука можеби и најдобро се забележува средбата на Европа и Азија. Посета на Нови Сад, Златибор... исто така ќе го почуствувате и селскиот живот на внатрешноста на Србија,,,